"Kutulu Diskler 10 Yıl İçinde Tamamen Bitecek"

Gökhan Yılmaz

Bu rafların yerini online hesaplar alıyor.

 
     Runescape yapımcısı Jagex'in açıklamalarına göre kutulu diskler 10 yıl içerisinde tamamen kaybolacak. Firmanın yöneticisi Mark Gerhard, BAFTA soru-cevap programında ünlü oyun mağazalarından GAME'in kapanması kaçınılmaz diye konuştu.
 
     "Sanıyorum ki 10 yıl içerisinde kutulu diske sahip oyunları sadece nostalji olsun ve saklayalım diye satın alacağız. Bu disklerin ikinci bir ömrü kalmadı bence. Bu diskler yapımcıların daha fazla para kazanmalarını da engelliyor. Satışların %20-30'u dağıtımcılara gidiyor. Sektörün böyle bir duruma doğru gidiyor olması üzücü belki ama bunların olacağı yavaş yavaş belli oluyordu, sonuçta internet dün çıkmış bir şey değil. İnsanlar hala oyun oynuyorlar, hala iş yapıyorlar fakat artık bunları farklı yerde gerçekleştiriyorlar. Eğer uyum sağlamazsanız siz de yok olursunuz, bu kadar basit."
 
     İngiltere'nin en büyük oyun mağazaları olan GAME, geçtiğimiz ay banklardan sigorta kredisi alamaması ile gündeme gelmişti ve bundan sonra tüm oyunları getirtemeyeceği konusunda şüpheler doğmuştu.