Terraria Yapımcısının Yeni Projesi: Starbound

Gökhan Yılmaz

Yeni proje Terraria'ya benzer bir görsel sunuyor.

 
     Geçtiğimiz senenin indie hitlerinden biri olan Terraria bir milyondan fazla kopya satmıştı ve ne kadar başarılı olduğunu göstermişti. Oyunun tasarım ekibinin başında bulunan Finn Brice, yeni bir indie proje üzerinde olduklarını duyurdu.
 
     2D sandbox RPG olacağı söylenen oyunun dünyası tamamen eşsiz olarak üretilecek ve bu sayede her oyunda farklı bir dünyayla karşılaşacağız. Hem de oyun alanımız ufak bir kesitten oluşmuyor tüm gezegeni kapsayacak.
 
     Oyunda gezegenler bulunacak ve bunlar biraz önce bahsettiğimiş şekilde farklı farklı tasarlanacak. Yani iki aynı gezegenle karşılaşmayacaksınız, her şey en ufak ayrıntısına kadar değişebilecek. Yeryüzü dışında o gezegenin hava şartları, yer çekimi, zorluk derecesi, bitki örtüsü ve gezegendeki uzaylıların yaklaşımları tamamen rastgele olarak değişiklik gösterecek.
 
     Oyun için geliştirilen eşya sistemi de heyecan verici. Sadece roket atarların bile milyonlarca kombinasyonu bulunuyor. Yani görsel anlamda roket atar için 21.000 adet farklı tarz bulunmakta ve bunlar da yine rastgele kombinasyonlarla oluşturuluyor. Ve bu sadece bir eşyanın kombinasyonu, oyundaki tüm eşyaları siz düşünün.