Sony: PS4 Açıklaması Dikkatleri Dağıtır

Alkan Adakaner

PS4 haberleri hiç kuşkusuz PS3 almak isteyen oyuncuların kafasını karıştıracaktır


      Sony bu güne kadar Playstation 4 ile ilgili konuşmaktan hep kaçındı. Örneğin Microsoft'un yeni nesil konsolu hakkında çok sayıda söylenti çıkarken PS4 ile ilgili çok  haber duyamıyoruz. Bunda Sony'nin bu konudaki duruşunun da etkisi bir hayli fazla.
 
     Sony Computer Entertainment America'nın Ceo'su Jack Tretton'ın açıklamaları da firmanın yeni nesilden bahsetmek istemediğini gösteriyor. Tretton'ın açıklamaları şu şekilde:
 
    "Yeni nesil hakkında konuştuğunuzda veya duyuru yaptığınızda bu gerçekten de varolan platformunuzun (PS3) piyasadaki haline ve firmanızın diğer konulardaki durumunuza bağlıdır. Biz şu an Playstation 3'e odaklandık ve bir hafta içinde piyasaya çıkacak bir konsolumuz da (Vita) var; yani yeni bir teknoloji piyasaya sürmek hakkında düşünmek istemiyorum. Bütün enerjimi bizim sürükliliğimizi sağlayan, güçlü adımlarla ilerleyen konsolumuza ve Vita'ya vererek konsol işimiz üzerine odaklanmaya istiyorum."
 
     Jack Tretton'ın şu sözleri ise Playstation 4 hazırlansa bile Sony'nin bu konsol hakkında konuşmaya hiç de niyetli olmadığını gösteriyor.  "Çok samimi olarak söylüyorum ki, eğer bu yıl yeni nesil konsol üzerinde konuşmaya başlasaydım bu çok dikkat dağıtıcı olurdu"