THQ Kapatılma İddialarını Yalanladı

Alkan Adakaner

THQ yıkılmayıp ayakta olduğunu açıkça gösterdi

 
      Uluslararası Oyun Yapımcı Derneği(ISCA)'nin mobil oyunlar kısmının başkanı Kevin Dent'in dün yaptığı açıklamalar oyun dünyasının gündemine bomba gibi düşmüştü. Bu açıklamaya göre çok sayıda sevilen oyunu bulunan THQ batıyordu. Neyse ki firma resmi açıklamalarla bu iddiaları yalanladı.
 
       THQ'nun açıklamasında 2014 yılında çıkarılması düşünülen oyunların iptal edilmediği, Warhammer 40K MMO'su Dark Millenium Online bir yana MMO oyunları ile ilgili herhangi bir kararlarının da olmadığı vurgulandı.
 
      Saint's Rwo: The Third'ün satışlarının Saint's Row 2'ye göre inanılmaz derecede arttığını ve WWE '12'nin geçen yılki oyuna göre satışlarda %40'lık bir artış gösterdiğini de firmada işlerin yolunda gittiğine dair kanıt olarak gösteriliyor. Üstelik NPD Aralık ayı verileri de THQ'nun dünyanın en büyük 5. yayıncısı olduğunu gösteriyormuş.
 
     2012 yılının ilk yarısında UFC Undisputed 3 ve Darksiders 2 gibi önemli oyunlarla piyasada bulunacaklarını söyleyen yetkililer ellerinde kanıtlarla Kevin Dent'in açıklamalarının yalan olduğunu söylediler.