Steam'in Gelirleri %100 Arttı!

Samet Konuksal


     Komik fiyatlarla sunulan indirimler, PC'ye çıkan yeni yapımlar... Valve, dijital oyun satış platformlarının lideri Steam ile birlikte gelirlerini katlamaya devam ediyor!
 
     Yedi seneden beri her yıl, geçen seneye göre kârını ikiye katlayan Steam, 2011 yılında da gelirlerini %100 arttırdı. 1800'den fazla oyun ve 40 milyondan fazla üyesiyle birlikte liderlik koltuğunu bırakmamaya niyetlenen Valve'in platformu Steam'e 2011 yılında toplam 14.5 milyon Steam'le uyumlu oyunun CD anahtarı kaydı yapıldı.
 
     Ayrıca geçtiğimiz sene Steam'e eklenen Free to Play oyunların sayısı 18 olarak açıklanırken, içerisinde Steam oyunlarını, Portal 2, Team Fortress 2 ve Spiral Knights eşyalarını barındıran takas sisteminde 2011 yılı boyunca toplamda 19 milyondan fazla eşya takas edildi.
 
      Konu hakkında Valve'in patronu Gabe Newell, "Steam ve Steamworks sistemlerini yeni hizmetler için geliştirmeye devam edeceğiz. 2012'de Steam'e daha fazla yenilikler gelecek. Planlarımızdan birisi, TV gibi daha geniş ekranlarda Steam'i kullanmanıza yardımcı olacak olan Big Picture UI modu." şeklinde bir açıklamada bulundu.