Final Fantasy 13'ün Skill Sistemi Belli Oldu

Ersin Kılıç

Crystallius System oyunda oldukça zamanımızı alacağa benziyor.

Final Fantasy serilerinin hikayesi, grafikleri ve sunumu gibi önemli özellikleri dışında önem teşkil eden bir şey varsa o da skill yani yetenek sistemidir.
 
Şimdiye kadar oyunun büyük bir kısmını geçirdiğimiz bu yetenek sisteminin çok güzel örneklerine şahit olduk. Final Fantasy 7'de Materia, Final Fantasy 8'de Guardian Force veya Final Fantasy X'te Sphere Grid sistemi Skill sisteminin en iyi örnekleri arasında yer alıyordu.
 
Nihayet Final Fantasy 13'teki sistemin adı da açıklandı. Crystallium System adlı skill sistemi ilk bakışta Final Fantasy X'teki Sphere Grid sistemini andırıyor.
 
Savaş anında düşmanlarınızı öldürdükçe Crytal Point (CP) kazanıyorsunuz ve bu puanlarla yeni yetenek ve özelliklerin kilidini açabiliyorsunuz. Her açtığınız özellik ile birlikte Crystallium Sisteminde yeni yolları da açmış oluyorsunuz. 
 
17 Aralıkta Japonya'da çıkacak olan oyun için ortaya çıkan bir diğer haber ise batı çıkışı ile alakalı. Son zamanlarda oyunun batı çıkışının Nisan ayında yapılacağına dair dedikodular dolaşıyor. Bakalım Japonya çıkışının ardından daha önce bahar aylarında batıya çıkacağı söylenen oyunun kesin çıkış tarihi ne zaman açıklanacak.