En Çok Beklenen 10 PC Oyunu

Ersin Kılıç

Son dönemlerde "PC oyunculuğu öldü mü?" tartışmaları süredursun, PC için bir çok oyun çıkmaya devam ediyor. Hem multiplatform olan hemde sadece PC'ye çıkacak oyunları sizin için derledik.
 
 
10- Battlefield : Bad Company 2
 
İlk oyunu ile özellikle online konuda bir çok oyunseverin beğenisini kazanan Bad Company'nin ikinci oyunu Mart ayında çıkacak. ilk oyunun aksine farklı iklim şartlarında da savaşacağımız oyunun özellikle parçalanma efektleri ilk oyundan çok daha iyi olacak. Bir çok aracı kullanabileceğimiz Bad Company 2, bu yönü ile diğer multiplayer oyunlardan sıyrılmayı başaracak. tek kişilik oyun modu ile de kendine has bir sunum içeren Bad Company 2 yılın en çok beklenen oyunları arasında yer alıyor.
 
 
9- Mass Effect 2
 
Komutan Shepard'ın macerasına devam edeceğimiz Mass Effect 2'nin grafikleri ilk oyuna göre çok daha iyi olacak. Zaten oldukça mükemmel olan diyalog sistemi ve galaksi sisteminin de geliştirileceği ikinci oyunda ekibimize çok farklı karakterler katılacak. Yeni ırklarında bulunacağı oyunda Normandy'e binerek tekrar galaksiyi kurtarmamız gerekecek. Oyunun savaş modunu da geliştiren yapımcılar gene çok sağlam bir oyun ile karşımıza çıkacaklar.
 
 
8- Left 4 Dead 2
 
Duyurulması ile birlikte bir çok tartışmalarında odak noktası haline gelen Left 4 Dead 2'nin çıkış tarihi yaklaştıkça bu tartışmalar durulmaya başladı. ilk oyunu ile büyük ilgi gören ve hala en çok oynanan oyunlardan biri olma ünvanını koruyan Left 4 Dead'ın ikinci oyunu çok daha iyi özellikler ile karşımıza çıkacak. 4 yeni karakterin hayatta kalma mücadelesine şahit olacağımız oyunda yeni zombiler ve silahlarda bulunacak. Özellikle yakın dövüş silahları oyundaki en büyük eğlencelerimizin başında gelecek. Gene bol adrenalin ve aksiyon sahnesinin yer alacağı Left 4 Dead 2, şüphesiz listemizin en ilginç oyunlarının başında geliyor.
 
 
7- Assassin's Creed 2
 
Büyük beklentiler yaratan, ve bu beklentileri bir nebze karşılasa da kendini tekrar etmesi ile büyük eleştirilere mağruz kalan Assassin's Creed'in ikinci oyunu önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak. Özellikle geliştirilmiş görev modu ve daha detaylı hikayesi ile ön plana çıkan Assassin's Creed 2'de 16 farklı yan görev seçenekleri bulunacak. Ezio'yu yöneteceğimiz oyun geliştirilmiş silah, yüzme, uçma ve dövüş özellikleri ile de ön plana çıkıyor. Floransa ve Venedik'te geçecek oyun kovalama sahneleri ile de oyuncuların beğenisini kazanmayı hedefliyor. bunun dışında alışveriş ve değiştirilebilir kostüm seçenekleri de oyunun en başlıca özellikleri arasında yer alacak. İlk oyundan ders aldıklarını belirten yapımcı ekip Assassin's Creed 2'de oyuncuyu sıkmadan uzun saatler geçirileceğini vaat ediyor. Bu vaatlerin gerçeğe dönüp dönmeyeceğini ise yakında öğrenebileceğiz.
 
 
6- Splinter Cell : Conviction
 
Splinter Cell serisinin belki de en büyük değişim geçirerek karşımıza çıkacak olan yeni oyunu Conviction'da gene Sam Fisher'i yönetecek ve öldürülen kızımızın intikamını almaya çalışacağız. Geliştirilmiş grafikleri ve oyun yapısı ile bir çok fuarda ilgi odağı olmayı başaran Sam Fisher'in yeni macerası seriye yabancı olan oyuncuların bile ilgisini çekmeyi başarıyor. Çatışma, dövüş ve sorgu şekliyle de ön plana çıkan Conviction'u Şubat ayında oynayabileceğiz.
 
 
5- Mafia 2
 
Çıkışıyla birlikte oyun sektörüne damga vuran oyunlar vardır. İşte Mafia'nın ilk oyunu da tam anlamıyla böyle idi. Özellikle atmosferi ve hikaye sunumu ile bizleri yaşandığı döneme götüren Mafia'nın ikincisi de oldukça iddialı geliyor. Büyük ilgi gören ilk oyunun üzerinden uzun yıllar geçmesi ve yapımcı firma 2K'nın da işi sağlama alması bizi umutlandıran en büyük nedenlerin başında geliyor. Hikaye ve atmosferinden gene şüphe duymadığımız oyunun grafikleri ve yapay zekası da oldukça üst düzeyde olacak. Şimdiye kadar çoktan oynayacağımızı düşündüğümüz Mafia 2, mali sebepler nedeniyle 2010 yılına ertelenmişti.
 
 
4- Alan Wake
 
Alan Wake için lafa nereden başlayacağımı aslında tam kestiremiyorum. İlk duyurulduğunda grafikleri ve gece gündüz dönüşümleri ile ağızlarımızı açık bırakan Alan Wake'in tamda ikinci bir Duke vakası olacağı konuşulurken son gerçekleşen fuarlarda oyun ile ilgili yeni bilgi ve görsellerle karşılaşmamız oyun için umudumuzu tekrar yeşertmeye yetti. korku romanı yazarı olan Alan Wake'in gerçek hayat ve kabusları arasında sıkıştığı oyun hikaye ve atmosferi ile de oldukça farklı bir yapım olacak. Bir çok tartışmaya neden olsa da hala oyunseverlerin en çok beklediği oyunların başında gelen Alan Wake ile 2010 yılında tanışabileceğiz.
 
 

3- Call of Duty : Modern Warfare 2
 
Son yılların en başarılı oyunlarından biri olan Modern Warfare'ın hikayesine devam edeceğimiz ikinci oyunun, ilk oyundan çok daha başarılı olması bekleniyor. Tek kişilik modu dışında multiplayer modları ile de bir fenomen haline gelen Modern Warfare'ın yeni oyununda çok daha gelişmiş bir multiplayer modu ile karşılaşacağız. Üçüncü şahıs kamerası gibi ilginç deneyimleri de yaşayacağımı oyunun hikayesinde ise oldukça çarpıcı sahneler bulunacak. 
 
 
2- Starcraft 2
 
İlk oyunu üzerinden tam 11 yıl geçen Starcraft'ın ikinci versiyonu uzun zamandır PC oyuncularının beklediği en önemli oyunların başında geliyor. Blizzard'ın neden bu kadar geç kaldığı bilinmez ama Starcraft 2 uzun bekleyiş sürecine değeceğe benziyor. yeni savaş dinamikleri ve grafikleri ile eski oyunun havasını da taşıyacak olan Starcraft 2 : Wings of Liberty'nin 2010 yılının ikinci çeyreğinde çıkarılması bekleniyor.
 
 
1- Diablo 3
 
Starcraft gibi PC oyuncularının merakla beklediği bir diğer oyun ise Diablo 3 oluyor. Yeni ırk ve mekanların bulunacağı oyunda ayrıca ilk oyunda ziyaret ettiğimiz mekanlara da gitmemiz gerekecek. Beş farklı ırkı seçeceğimiz oyunun 2010 yılı içerisinde çıkması bekleniyor. Eski tarz oynanışı ve yenilenmiş sistemi ile Diablo 3 serinin hayranlarını oldukça tatmin edeceğe benziyor.

 
PC oyuncularını sabırsızlandırabilecek diğer oyunlar ise şu şekilde ;
 
- Fallout : New Vegas
- S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat
- Half Life 2 Episode 3
- Max Payne 3
- C & C 4
- Crysis 2
- I am Alive
- Bioshock 2
- Star Wars : Old Republic
- All Points Bulletin
- Battlefield 1943
- Brink
- Doom 4