Analiz: WoW SWTOR'a 1.6M Kullanıcı Kaybedecek

Samet Konuksal

Mists of Pandaria WoW kullanıcıları şimdiden ikiye böldü.


     Analizlere göre, son ek paket olan Cataclysm'in çıkışından beri sonu gelmeyen bir düşüş sürecine giren World of Warcraft, kan kaybetmeye devam edecek.
 
     Analiz firması Lazard Capital Markets'in yayınladığı raporlara göre önümüzdeki ay World of Warcraft, Star Wars: The Old Republic'e karşı 900 bin ile 1.6 milyon arasında bir kullanıcı kaybı yaşayacak.
 
     Analiz raporlarının kaynağı ise firmanın yaptığı anketten geliyor. World of Warcraft oyuncularının katıldığı anketin %50'lik kısmı, Star Wars: The Old Republic'i çıkar çıkmaz almayı planlıyor. %38'lik kısım kararsız bir şekilde Star Wars MMO'sunu araştırmaya devam ediyor. Geri kalan kişiler ise Mists of Pandaria'yı beklemeyi tercih ediyor.
 
     Gerçekten de World of Warcraft'ı zorlu bir süreç bekliyor. İlk önce BioWare'in büyük bir merakla beklenen oyunu Star Wars: The Old Republic, sonrasında ise ilk oyundaki eksikliklere rağmen World of Warcraft'dan iyi bir oyuncu kitlesini koparabilmiş, ilk oyuna oranla bomba gibi gelen bir Guild Wars 2. Bunların haricinde TERA, Blade and Soul gibi Asya MMO'ları da cabası.