Kojima: MGS 5 Ne Zaman Çıkar Bilemiyorum

Alkan Adakaner

MGS: Rising'i gelecek ay gerçekleşecek olan Spike TV oyun ödülleri töreninde yeniden göreceğiz


    29 Kasım'da piyasaya çıkacak olan Official PlayStation Magazine UK'de (OPM) ayrıntılı açıklamalarını bulacağımız Hideo Kojima'nın açıklamalarının bir kısmı ortaya çıktı. Bunlara bakacak olursak Kojima Metal Gear Solid 5 için çalışmaların ya başında, ya da hiç başlamamış.
 
     OPM'deki açıklamasında zamanı geldiğinde Metal Gear Solid 5'i yapmak zorunda olduklarını düşündüğünü, ama bunun ne olacağı ile ilgili bir fikri olmadığını söyleyen Kojima, bu projede yer alacak olmasına rağmen bunun MGS 1'deki yoğunlukta olmayacağını söylüyor. Belki sadece 1 bölümü kendisi yapabilirmiş.
 
     Metal Gear Solid 1'de haritaları, düşmanların bulunacağı rotaları ve herşeyi kendisinin yaptığını belirten ünlü tasarımcı, aynı şeyi bir daha yapabileceğini düşünmüyor. Sanırım serinin hayranları bu açıklamaları hiç sevmeyecek.
 
     Metal Gear Solid Rising'i kastederek projeyi bir noktaya kadar götürmeyi ve sonra başkasına devretmeyi planladığını, ama bunun işe yaramadığını gördüğünü söyleyen Kojima, o nedenle diğer elemanlarla baştan sonra bir arada bulunacakmış.