3DS Satışları Son Dönemlerde İyi Gidiyor

Alkan Adakaner

Nintendo 3DS satışları son dönemlerde düzeliyor, ama Nintendo konsolun eksiklerini gidermek için daha fazla çaba göstermeli.

      Nintendo, 3DS'in çıkış döneminde yeterince oyun sunamaması ve sonraki aylarda da oyuncuları bir bakıma oyunsuz bırakması yüzünden zor zamanlar yaşamıştı. 3DS'in fiyatını düşürmek zorunda kalan firma eksiklikleri gidermek için de harekete geçti. Böylece 3DS'te işler yavaş yavaş yoluna girmeye başladı.
 
      Mario Kart 7, Super Mario 3D Land, Ace Combat, Sonic Generations gibi ilgi çekici oyunların yakın bir zamanda piyasaya çıkacağının bilinmesi bile 3DS'in Amerika satışlarını arttırdı ve konsol geçen ay 250.000 adet sattı. Böylece bu ülkede konsol ilk 8 ayda 1.65 milyon rakama ulaştı.
 
     Amerika'nın en çok satan konsolu olan Nintendo DS'in ilk yılında 2.37 milyon adet sattığını göz önüne alırsak 3DS'in bu konsolu geçme ihtimali bile bulunuyor. Zaten Nintendo da Amerika'daki tatil sezonunda satışların %50 oranında artmasını bekliyor.
 
      Bu arada yine geçen ay Nintendo'nun 180.000 adet DS sattığını da belirtelim. Amerikalı oyuncular hala bu konsoldan vazgeçmiş değil. Wii satışları ise geçen 250.000 adete ulaşarak Playstation 3 ile başabaş (belki biraz daha çok satmıştır) gidiyor. Yani Nintendo'nun geçen ay bu ülkede sattığı toplam konsol sayısı 675.000 adete ulaşıyor.