Jade Raymond: "Yeni Oyun Serisi Oluşturmak Riskli"

Samet Konuksal


     Assassin's Creed serisini oluşturan ilk oyunun baş yapımcısı Jade Raymond, Ubisoft Toronto'nun başına geçtiğinden beri epey suskun bir dönem geçiriyor. Yeni bir Splinter Cell oyunu üzerinde çalıştığını bildiğimiz Raymond, Guardian'a bazı açıklamalarda bulundu.
 
     Ubisoft Toronto'ya geçtikten sonra neden yeni bir seri yerine olan seriyi geliştirmeyi tercih ettiği sorusuna Raymond, "Yeni bir oyun serisi oluşturmak büyük riskler taşıyor. Yeni bir seri oluştururken yapacağınız işin zorluğu, olan seriyi geliştirmekle kıyaslandığında çok çok fazla oluyor." açıklamasını yaptı.
 
     Röportajın devamında Jade Raymond şu açıklamayı yaptı; "Bu süreç içerisinde kendinize birçok soru soruyorsunuz. Bunlar ise tabiki hikaye, oynanış ve serinin getireceği yeniliklerle ilgili. Özellikle en zor aşama hikaye. Karakter nasıl görünüyor? Karakterin geçmişi nasıl olacak?"
 
     "Yani var olan bir seriye yeni bir oyun yapmak, yeni bir seriyi oluşturmaktan daha az riskli ve daha kolay." Ayrıca Jade Raymond konuşmasının devamında, yapımcıların olan bir serinin devam oyununda daha yeni şeyleri keşfedebileceğini ve yenilikleri rahatlıkla deneyebileceğini de ekledi.
 
     Son olarak Jade Raymond, yeni Splinter Cell'in resmi açıklamasının ve ilk bilgilerinin birkaç ay içinde yayınlanacağının müjdesini de verdi.