Uncharted 3'ün Grafikleri Bundan Daha İyi Olamazdı

Levent Polater

Uncharted 3, 1 Kasım'da raflardaki yerini alıyor.

 
    Naughty Dog, Uncharted 3'ün grafik performansıyla ilgili çok özel açıklamalar yaptı. Uncharted 3'ün grafiksel gelişmesiyle ilgili konuşan Justin Richmond, Uncharted 1 ile Uncharted 2 arasındaki grafiksel gelişme farkının aynısını Uncharted 2 ve 3 arasında göremeyeceğimizi söylemiş. Bu seferki öncekine göre daha ufak bir zıplama olacakmış.
 
    Richmond, grafiksel anlamda, oyunu Uncharted 2'ye oranla çoğu yönden geliştirdiklerini ancak Playstation 3 donanımının el verdiğince bundan daha ileriye gitmelerinin imkansız olduğunu söyledi.

    "Uncharted 3'te birçok şeyi değiştirdik - ancak grafiksel olarak konuşmak gerekirse, Uncharted 1 ve 2 arasındaki kadar büyük bir boşluk olmadı. Hiçbir zaman da olamazdı. Uncharted 1 ve 2 arasında gördüğünüz büyük fark, her nesilde bir kez olur. Sonuna dek zorlamıştık çünkü."

    "Uncharted 2'den 3'e de zıplama olacak ancak bu daha ufak bir atlama. Bazı şeyleri geliştirmek için her zaman bir yol vardır, optimizasyon değiştirme, animasyon stream'i veya ekranınızda gördüğümüz poligonları arttırma gibi. Ancak bir daha buna benzer bir atlamayı göreceğinizi sanmıyorum, en azından Playsation 3 platformunda. Uncharted 1'i yaptığımızda Playstation 3'ün gücünün çoğu dışarıda kalmıştı. Bu dışarıda kalan gücü nasıl kullanacağımızı çözdük ve tüm toplananları her şeyiyle Uncharted 2 yapımına aktarmayı başardık."