Battlefield 3'ün Senaryo Modu Kaç Saat Sürecek?

Samet Konuksal

Serinin hayranları DICE'dan güçlü bir senaryo modu bekliyor.


     Battlefield serisi şimdiye kadar senaryo moduyla ön plana çıkan bir oyun olmadı. Alt seri olan Bad Company'de senaryoya yönelik birşeyler görmüştük fakat o da epey kısaydı. Serinin yeni oyunu Battlefield 3 ise hem hikaye, hem de multiplayer modlarıyla dikkat çekiyor. Peki ya Battlefield 3'ün senaryo modu kaç saat sürecek?
 
     GameRevolution sitesine konuşan DICE'dan Patrick Liu, merak edilen soruyu cevapladı. Patrick Liu, yaptığı açıklamayla birlikte Battlefield 3'ün hikaye modunun 6 ile 7 saat arasında değişeceğini söyledi. Bu sürenin FPS bir oyun için yeterli olduğunu söyleyebiliriz. 
 
     Süreyi yeterli bulmayan oyuncular için Patrick Liu şu eklemeyi de yaptı; "Süreyi yeterli bulmayanlar co-op modunda vakit geçirebilirler. Co-op modundaki hikaye, senaryo modundakiyle aynı değil."
 
     Son olarak Patrick Liu, FPS oyunlarındaki bir numaralı rakibi Call of Duty'e gönderme yapmayı da unutmadı; "Battlefield 3'de şimdiye kadar hiç kimsenin yapamayacağı şeyleri yaptık. RPG türüne kaymayan bir FPS oyununda Battlefield 3'deki gibi açık dünya alanı bulmanız zor. Yıkılabilir öğeler ve araç kullanımı da verebileceğimiz örneklerden. Rakiplerimiz bunu taklit etmeye çalıştı fakat bizim yaptıklarımıza yaklaşamadılar bile."