Dead Space 3'te Buzul Gezegene mi Gidiyoruz?

Ersin Kılıç

Lost Planet!!


     Kafayı sıyırmış bir şekilde bıraktığımız Isaac Clarke'ın macerasının devam edeceğine dair ipuçları daha önce Visceral Games ve EA tarafından yapılmış fakat oyunun resmi bir duyurusu tabi ki yapılmamıştı. Henüz ortada fol yok yumurta yok iken Dead Space 3 ile ilgili ilk dedikodular da gelmeye başladı. Haberin devamı için Spoiler uyarısı da yapalım.
 
     Sliconera sitesinin oyun hakkında yayınladıkları raporlara göre Dead Space 3, buzul bir iklime sahip bir gezegende geçebilir. Isaac'ın gideceği belirtilen bu gezegenin ismi ise Tau Volantis olarak belirtilmiş. Sitede yer alan bilgiler arasında Isaac'ın bu gezegene düşeceği ve yaralı bir karakter ile konuşacağı belirtilmiş. Bu konuşmada Isaac ilk oyundan hatırlayacağımız Ellie'nin bu gezegende olduğunu öğreniyor ve giydiği özel kar elbisesi (oyundaki Suit) ile bir kar fırtınasına doğru ilerliyor. Ayrıca hikayede Jeniffer isimli yeni bir karaktere de yer verileceği belirtilmiş.
 
      İkinci oyunun sonunu düşünecek olur isek bir bağlantı yapmak çok zor gözüküyor ama yapımcıların şayet böyle birşey olur ise hikayeyi mantıklı bir şekilde bağlayacakları da kesin. Bakalım bu açıklamalar sonrası firmalardan bir cevap gelecek mi?