Sony: 3DS'in Circle Pad'i Bizi Biraz Şok Etti

Alkan Adakaner


 
     Nintendo'nun 3DS'e ikinic bir analog ekleyen aksesuarı Circle Pad'i ile ilgili söylentiler ortaya çıktığında açıkçası bu duruma hiç inanmamıştık. Böyleve bir şeyin mümkün olmasını beklemiyorduk. Yine de söylentilerin hepsinin gerçek olduğu ortaya çıktı.
 
     Bu durum Sony yetkililerini de çok şaşırtmış gibi görünüyor. Sony Computer Entertainment Worldwide Studios başkanı Shuhei Yoshida, 3DS'in Circle Pad'i hakkında bazı açıklamalar yaptı:
 
    "Playstation Vita'ya bakıp, bunu da (2. analog) yapmamız gerekir dediklerini sanmıyorum. Bilemiyorum. Şurası açık ki 3DS'i tasarlamaya başladıklarında 2. analogun gerekli olduğunu düşünmediler; yani tek tahminim bunun Capcom'un bir isteği olduğu. Belki de Capcom'daki yapımcılar Monster Hunter'ı oynamak için buna (2 analog) ihtiyacımız var demişlerdir. Yani bilemiyorum, sadece tahmin yürütebilirim. Bu duyuru karşısında biraz şok geçirdim."
 
     3DS'in fiyatının düşmesi konusu için ise bunun Nintendo'nun beklediği satış rakamlarına ulaşmak için yapılmış bir hamle olduğunu ve Playstation Vita nedeniyle yapıldığını düşünmediğini söyleyen Yoshida, buna gerekçe olarak da kendi cihazlarını yıllardır bu fiyat aralığında düşünmelerini sunuyor.