Crysis'in X360 ve PS3 Sürümünden İlk Bilgiler

Levent Polater

Crysis: Warhead'in içinde olup olmayacağı şimdilik bilinmiyor.

 
    Uzun zamandır söylentileri ile "Ha çıktı, ha çıkacak" dediğimiz orjinal Crysis duyurusu en sonunda bu sabah gerçekleşti. İlk videosu yayınlanan oyun için şimdi ilk bilgileri size sunma vakti.
 
    Orjinali PC'ye çıkan Crysis'in bu yeni sürümünün bu sefer PC'yi atlayıp Playstation 3 ve Xbox 360 için dijital yollarla satılacağını belirtelim öncelikle. Yani oyun, PSN ve Xbox Live Arcade'den satışa sunulacak. Fiyatı Xbox Live Arcade için 1600 MS puanı, PSN için ise 14.99 Sterlin olacak. Oyun tamamen 3D destekleyecek.
 
     Konsollara göre optimize edilmiş grafiklere ve kontrollere sahip olacak olan oyun CryEngine 3 ile tekrar inşa ediliyor.
 
    Crytek patronu Cevat Yerli duyuru ile ilgili şu cümleleri kullanmış, dinliyoruz:
 
    "Crysis ile başardığımız şeylerden dolayı inanılmaz derecede gururluyurz. Yeni nesil bir FPS'yi yaratma konusunda yola çıkmıştık ve aradan geçen 4 sene ve sonrası için bu yarattığımız PC deneyimi 'benchmark' kalite testleri için kullanıldı."
 
    “Tek kişilik oyuncu deneyimini konsollara getirerek, indirilebilir oyun kategorisine yeni bir kalite standardı getireceğimize inanıyoruz."
 
    Cevat Yerli'nin sözlerinden oyunun Multiplayer desteklemeyeceği anlamını çıkartıyoruz. Crysis 1, PC'ye 2007 yılında çıkmıştı. Konsol sürümü ise önümüzdeki ay çıkacak.