PC Yakasından Konsollara Mesaj (Güncelleme)

Gökhan Yılmaz

Tüm bunlar abartı ve viral olabilir. En iyisi, konuşmak için 26 Ağustos'u beklemek.

 
     Bugün Razer'ın açtığı gizemli siteden sonra Wall Street Journal'da yayınlanan açık mektup PC oyuncularını daha da meraklandıracaktır. PCGamingIsNotDead.com adresinde disket sürücüye sahip eski bir bilgisayar bulunuyor ve yanına da 26 Ağustos'a geri sayım yapan bir sayaç konmuş. Henüz neyin duyurulacağı bilinmiyor fakat led tuşlara sahip olan bir laptop olabileceği düşünülüyor.
 
     Gazetede yayınlanan duyuruda konsollar hedef alınarak daha da merak uyandıran göndermeler yapılmış. Açık mektubu kısaca özet geçecek olursak:
 
 
     "Dostlarımız olan Xbox, PlayStation ve Wii'ye;
 
     Hepimiz PC'nin öleceğini söyleyen yazılar okuduk - konsolların tüm oyun dünyasını ele geçireceğini ve PC oyuncularının kalitesiz port oyunlara mahkum kalacağını anlatan hikayeler.
 
     Bizim zamansızca gideceğimizi belirten bu söylentiler abartıdan ibarettir. Biz 300 milyondan fazla PC oyuncusuyuz ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. Bugün tüm konsol oyuncularının toplamından daha fazla PC oyuncusu bulunmaktadır ve bizler, bu kapalı oyun sistemlerinin (Kullanıcılarının müdahalesine izin verilmeyen, sistemleri izole edilmiş konsollar) propagandası altında sessiz kalıyorduk.
 
    Bizler, yani PC oyuncuları, tüm her şeyin en başından beri buradaydık ve endüstrinin film ve müzik sektörünü geçişini izledik, ve PC ile konsol oyuncularının aynı yerde kol kola olacağı anı gözlüyoruz.
 
     Biz bugün sizlere 26 Ağustos tarihinde bu sessizliğin bozulacağını ve oyun dünyasının sınırları olmayan yenilikçi bir döneme geçeceğini söylemek için buradayız. Hepimiz sizlere hatırlatırız ki PC Oyunculuğu Ölmedi."
 
     Güncelleme: Yeni duyurulacak şeyin Razer'ın daha önce tanıttığı Switchblade konsept tasarımının olmadığı ve yeni bir proje olduğu açıklandı. Tüm dünyadaki PC oyuncuları için heyecan yaratıcı bir proje olduğu belirtilirken 26-28 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek PAX Prime festivalinde test edilebilir olarak sunulacak. Switchblade'i beğendiyseniz Razer'ın yeni göstereceği şeylere bayılacağınız belirtiliyor. Switchblade'i henüz daha görmediyseniz aşağıdan eski tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.