"Xbox 720, Xbox 360'ın Ömrü Bitmeden de Çıkabilir"

Levent Polater

Siz de artık Xbox 720 veya Playstation 4'ün çıkma vaktinin geldiğini düşünüyor musunuz?

 
    Microsoft, uzun zamandır Xbox 360'ın 10 yıllık ömrünün olduğunu söylüyordu. Bu kimilerine göre Xbox 720'nin 2014'ten sonra çıkacağı demekken bazıları bu süreç içerisinde de Xbox 720'nin çıkabileceğini düşünüyordu. Tabii ki biz de daha erken bir Xbox 720'den yanayız. Microsoft'tan bizimle ortak görüşe sahip biri var. Avrupa Xbox patronu Chris Lewis, Xbox 720'nin Xbox 360'ın ömür sınırları içerisinde çıkmasında sakınca görmüyor.
 
   "Xbox 360'ın ömrünün yarısını geçtiğimizi düşünüyoruz. Ama yşne bu yeni bir konsol çıkarmayacağımız anlamına gelmiyor. Burada bir şey duyurmayacağım veya zamanlama hakkında konuşmayacağım. Ama çakışma olabilir. Yeni nesil hakkında henüz net konuşamıyoruz. Şu anda üzerinde durduğumuz şeye odaklanmış durumdayız ve başarısının tadını çıkarıyoruz."
 
    Xbox 360'ın 2005 Kasım'ında çıktığını belirtelim. Artık çoğu yapımcı firmanın da yeni nesil konsolların çıkmasını istediğini söyleyebiliriz. Gelişen PC teknolojisi neticesinde artık yeni oyunların ana platformu PC oluyor. Bu da konsollara daha fazla port yapım gelecek anlamına geliyor. Şikayet etmiyoruz tabii ki. Her şeyden önce PC vardı.