Ubisoft, Driver: SF'nin DRM Sistemini Değiştiriyor

Levent Polater

Driver: San Francisco, özlenen Driver deneyimini geri getirmeyi amaçlıyor.


    Ubisoft, Driver: San Francisco'nun PC'de sınırsız bağlantı istemesi yönünde aldığı eleştirilere kulak verdi ve bu gereksinimi daha mâkul bir duruma getirdi.
 
    Oyunun artık sınırsız bağlantı yerine başlangıçta bağlantı onayı isteneceği rapor edildi ve Ubisoft tarafından onaylandı. Hemen konuyu açalım, Ubisoft'un yoğun eleştiri alan DRM sisteminde oyununuzu oynarken sürekli internete bağlı kalmanız gerekiyor. Ancak Ubisoft, Driver: San Francisco'da bir istisna yaparak bu oyunda bu sistemi 'Başlangıç bağlantı kontrolü' çeviriyor.
 
    Driver: San Francisco'yu oynamaya başlamadan önce oyun sizden Ubisoft sunucusuna bağlanmanızı isteyecek ve büyük ihtimalle oyun kontrol edilecek. Bu kontrolden sonra ise isterseniz modeminiz bile kapatabilirsiniz. Oyun 'offline' durumda çalışır hâle gelecek. Ancak oyunu her açıp kapadığınızda bu kontrolü tekrar gerçekleştireceksiniz.
 
    Bu sistemin orjinal DRM'den daha iyi olacağı ve oyuncuları rahatlattığı rapor ediliyor. DRM sisteminde en ufak bağlantı sorunu oyundan atılmanıza sebebiyet veriyor bu da oyun keyfini baltalayabiliyordu. Eleştirilerin sonuç verdiğini görmek güzel.
 
    Driver: San Francisco, Xbox 360, PlayStation 3 ve PC için çıkışını yapacak. PC sürümü en son 27 Eylül'e ertelenmişti.