The Old Republic'de Düşmanla İletişim Yasak!

Burçin Aygün

The Old Republic'in başarısız olması pek de beklenmiyor doğrusu.

 
     Star Wars evreninin meraklıları tarafından ve hatta pek çok MMO severce delicesine beklenen Star Wars: The Old Republic'in kısa süre sonra bizlerle olmasını bekliyoruz. Beta aşamasında olan yapım hakkında konuşan creative director James Ohlen oyuncu adaylarının epey ilgisini çekecek bir detay açıkladı.

     TenTonHammer'a konuşan James Ohlen'ın dediğine göre beta'nın aksine oyun piyasaya çıktığında, iki faction aralarında konuşamayacak, yani chat yapamayacak ve birbine mail gönderemeyecek. Jedi'lar ve Dark Side tarafları kısacası birbirleri ile iletişim kuramayacak. Bunu seçmelerinin en büyük sebebinin Star Wars evreninin kurallarına sadık kalmak olduğunu
söyleyen James Ohlen kararlarının arkasında duruyor.

     Horde ve Alliance'daki durumdan farklı olarak bunun Galaktik bir imparatorluk olduğunu, kurallarında buna göre işleyeceğinin altını çizen James Ohlen, aynı zamanda insanların düşman sınıfındaki oyunculara sataşıp, kötü sözler söylemelerini ve bu gibi durumları da engellemek istediklerini söylüyor.
 
     Kısacası farklı faction'daki bir arkadaşınız ile oyun içinde iletişime geçemeyecek, farklı faction'daki bir başka karakterinize item yollayamayacaksınız.