ME3'te Silah Özelleştirmesi Oyuncu Seçime Bağlı

Alkan Adakaner

Mass Effect 3'te bizi daha fazla aksiyon bekliyor


    Bioware, Mass Effect 2'nin şikayet edilen yönlerinden birisi olan sınırlı silah modifikasyonu sorununu 3. oyunda çözeceğini açıkladı. Bu sorun karakter gelişimini de etkiliyordu.
 
    Yapımcı koltuğunda oturan Casey Hudson'ın açıklamasına göre Mass Effect 1'de silah modifikasyonu vardı, 2. oyunda ise bu biraz daha sınırlıydı; ama yine de her iki oyunda da ilgi çekici modifiye seçenekleri yoktu.

   Oyuncuların Mass Effect 2'de bu konuda çok fazla şikayetleri olduğunu söyleyen yetkili,  RPG ilerleyişi açısından oyuncuların daha zekice kararlar vermek istediklerini söylüyor. Böylece oyuncular kendi stillerine ve seçimlerine göre modifiye yapabilecekler.
 
    Hudson, Mass Effect 3'e farklı silah çeşitleri ve modları, karakterlerin gelişim aşamaları koyacaklarını ve bütün bunlar sayesinde oyunu nasıl oynamak isteyeceğimizi seçebileceğimizi vurguluyor.

    Hatırlarsanız Mass Effect 2 her ne kadar çok beğenilse de ilk oyuna göre RPG öğelerinin düşürülmüş olması çoğu oyuncuyu hayal kırıklığına uğratmıştı. Umarız Bioware bu oyunda söylediği gibi bu sorunu çözer.