Resident Evil: Revelations'ın Sitesinden Bilgiler

Alkan Adakaner

Resident Evil: Revelations ile birlikte seride aksiyon azalacak ve korku-keşif öğeleri önplana çıkacak


    Nintendo 3DS'e özel olarak hazırlanan Resident Evil: Revelations'a ait bazı bilgiler oyunun resmi sitesinde yayınlandı. Bu bilgiler hikaye ve oynanış öğeleri hakkında ayrıntıları gün ışığına çıkarıyor.
 
     Oyunun hikayesi ile ilgili yapılan açıklamaya göre Jill Valentine ve yeni ortağı Parker Luciani  Akdeniz'de sürüklenen terk edilmiş bir gemiye Chris Redfield'ı aramaya gidiyor. Chris'ten bir süredir haber alınamıyordur ve onun GPS'inden gelen son veriler bu gemiyi işaret etmektedir.
 
     Gemide her köşede bir tehlike ile karşılaşacak olan Jill ve Parker'ın maceraları bazen su altında geçecek. Böylece Revelations seride su altında yaratıklara karşı savaştığımız ilk oyun olacak.
 
     Oyunda dokunmatik ekranı hem bulmaca çözerken hem de envanterimize kolayca ulaşmak için kullanacağız. Yeni bir tarama sistemi sayesinde düşmanların zayıf noktalarını da öğrenebileceğimiz söyleniyor. Sanırım bu özelllik boss savaşlarında çok işimize yarayacak.
 
     Daha önce de açıklandığı gibi oyuncular ister 1. kişi bakış açısından isterlerse de 3. kişi bakış açısından karakterleri yönetecekler. Burada sizin oynanış tarzınıza uyan kamera açısını seçme imkanı sunulmuş.