Tekken X SF'de Hadouken Atabilecek miyiz?

Levent Polater

Ryu'nun Tekkenleştirilmiş hâli

 
   Street Fighter X Tekken için Capcom son sürat çalışmalarını sürdürüp oyunu seneye yetiştirmek için elinden geleni yaparken Namco tarafında Tekken X Street Fighter yapımı ağır ama emin adımlarla ilerliyor. SF X Tekken'e nazaran hakkında çok az bilgi alabildiğimiz oyun için yeni bir detayı daha bugün öğrenmiş oluyoruz.
 
     Tekken X Street Fighter'da Tekken oynanış dinamikleri olacak. Bu ne demek oluyor? Hadouken vs. tarzı 'throw' hareketleri bu serinin doğasına aykırı kaçıyor. Peki Hadouken'siz bir Ryu veya Ken düşünebiliyor musnuz? Açıkcası ben hâyâl edemiyorum. Bu durumda konuşması gereken oyunun direktörü Katsuhiro Harada oluyor. Bakalım Harada, bu konuya nasıl bir çözüm buluyor:

     "Tabii ki, Street Fighter karakterlerinin ateş toplarına ihtiyaçları olacak. Hadouken'siz bir Ryu... doğru olmaz." diyen Harada, şu sözle noktayı koyuyor: "Doğal olarak buna ihtiyacımız olacak."
 
    Daha önce Tekken X Street Fighter'ın yapım sürecinin %5'inin tamamlandığı açıklanmış, bekleyenler karamsarlığa bürünmüştü. Oyun hakkında şimdiye dek tek gördüğümüz şeyler arasında yukarıdaki render edilmiş Ryu bulunuyor.