Elizabeth, Sizi Merkez Alan Bir Yapay Zekaya Sahip

Levent Polater

Elizabeth'in kapasitesi size güven verecek.

 
    Irrational’ın popüler ismi Ken Levine, Bioshock: Infinite'de önemli bir yere sahip yan karakterlerden Elizabeth ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.
 
     Levine, Elizabeth'in "Sizi merkez alan bir yapay zekaya" sahip olacağını söyledi. Böylelikle ter döktüren eskort görevlerde olduğu gibi bir yandan ona göz kulak olmak zorunda olmayacağımızı belirtti.
 
     Levine, "Elizabeth kendi kaderini kontrol etmek istiyor ve kendi kaderini kontrol edememektense ölmeyi tercih eder  " diyerek Elizabeth'in iç dünyasına değindi.

     "Bunun insanların ayak uyduracağı bir şey olduğunu düşündük, ama aynı zamanda fedakarlığın insanlar arasında hızlı bir bağlantı kuracağını da düşündük. Başkası için kendi feda eden biri hızlı bir biçimde güçlü bağ kurar ve oyunun gösterilen demosuda oyunun ana mantığını gözler önüne seriyor. Karakterlerin diğerleri için neler feda edebileceğiyle ilgiliydi.   "

     “Elizabeth'in de iyi, eğlenceli ve çekici olması gerekiyor. Bunun da olabilmesi için irili ufaklı karar noktaları bulunacak. O, oyun boyunca size yardım etmek için orada olacak. Hayatınızı daha iyi bir duruma getirecek. Size mermi verecek, düşmanları gösterecek, siz odaklı bir yapay zekaya sahip olacak  "
 
     Levine daha sonra Elizabeth'in summon (çağırma) büyülerine değinmiş. Elizabeth'in bir çok summon büyüsü olacağını söyleyen Levine, bu müthiş partnerin geometriyi değiştirebileceğini hatta düşman sayısını farklılaştırabileceği de verilen bilgiler arasında.
 
     E3 2011'e damgasını vuran Bioshock: Infinite, 2012 yılında PC, PS3 ve Xbox 360 için çıkışını yapacak. Daha fazlası için gözlerimizi Gamescom'a diktik bile.