Hazır Olana Kadar, Size Ejderha Yok !

Talha Aynacı

Biz bu sisteme kısaca: "Ölünüzü, dirinizi, her gün birinizi, bir gün hepinizi !" diyoruz.

 
     Skyrim'in bölüm tasarımcısı Bruce Nesmith, IGN ile gerçekleştirdiği röportajda oyun ile ilgili pek çok konuya değindi. Bunlardan biriside, oyunda ardı arkası kesilmeyecek sınırsız ejderha saldırıları hakkındaydı. Oyunun çaylaklık dönemlerinde bizi fazlasıyla zorlayacak olan bu durum için Nesmith şöyle bir açıklamada bulundu:
 
"Random (rastgele)  sisteminin nasıl ve ne zaman çalışmaya başlayacağına karar verdik. Buna göre oyunun başlangıç bölümlerinden rastgele olmayan bir düzen, bu sistemin bir parçası olacak. Tabii ki oyunun hemen başında sizi zorlayacak ejderhalar ile karşılaşmayacaksınız. Karakterinizin ve silahlarınızın avantajlarını kullanmaya başladığınız andan itibaren, zayıf dereceleri kat ve kat değişen ejderhalar sizi ziyaret edecek."
 
     Serinin fanlarının hatırlayacağı gibi Oblivion'da da benzer bir sistem oluşturulmuş ve siz oyunda hazır olana kadar cehennem kapıları kapalı tutulmuştu. Bölüm tasarımcısı Nesmith, bu sistemin Skyrim ile iyileştirildiği ve bir üst seviyeye taşındığını haber ediyor. Sistemin hedefi ise tabii ki oyuncuyu başa çıkamayacağı güçte zorluklarla karşılaştırmak veya sinek etkisi yapacak düşmanlarla mücadele ettirmekten alıkoymak.