"L.A Noire'un 4 Milyon Satma Potansiyeli Var"

Alkan Adakaner

Rockstar Games ve Team Bondi ile bambaşka bir dünyaya adım atıyoruz


     L.A Noire hiç kuşkusuz 2011 yılının en büyük oyunlarından bir tanesi. Rockstar Games ve Team Bondi bize dev bir yapım sunuyorlar. Oyuncuların da bu oyundan beklentisi çok yüksek. 20 Mayıs'ta oyun piyasaya çıktığında beklentilerimize değip değmediğini daha iyi anlayacağız.
 
     Analistler de işleri gereği şimdiden L.A Noire'un satış miktarının ne kadar olabileceği yönünde tahmin yürütüyor. Sokağın beklentisi ve şimdiye kadarki inceleme notları göz önüne alındığında Sterne Agee analisti Arvind Bhatia'ya göre oyun 3-4 milyon adet satacaktır. Bu rakamlar tahmin edilirken ön alım rakamlarına da dikkat edilmiş.
 
     Red Dead Redemption'ın satış rakamlarına baktığımızda ve L.A Noire'un multiplayer modlarının da bulunmadığını göz önüne aldığımızda Bhatia'nın beklentisinin gerçekçi olduğunu söyleyebiliriz.
 
      Bu nesilde multiplayer modları olmayan oyunların zaten çok yüksek satış rakamlarına ulaşamadığı bir gerçek. L.A Noire'un da 2. el satışı ve takas gibi nedenlerle GTA 4'ün veya Red Ded Redemption'ın rakamlarına ulaşması zor görünüyor.