Hitman: Absolution'dan İlk Detaylar Geldi

Levent Polater

"Susturucunuzu takın ve işinizi sessiz bitirin" Klasik Ajan 47 yöntemi.

 
    Hiç şüphe yok ki geçtiğimiz günlerin en bomba haberi yeni Hitman duyurusu Hitman: Absolution oldu. Ajan 47'nin acımasız karakterini tekrar kontrol altına alacağımız yeni oyun ile ilgili bir kaç ufak bilgi elimize ulaştı.
 
    Kane & Lynch yapımcısı IO Interactive tarafından ele alınan 5. Hitman yapımının 2012'de çıkacağı belirtilirken, Square Enix'in E3'te oyun ile ilgili daha çok şey göstereceği rapor edildi.
 
     Oyun ile ilgili bir diğer çarpıcı bilgi ise. Oyunun IO tarafından yaratılan özel bir grafik motoru Glacier 2 ile geliştirilmesi oluyor.

    Square'in resmi açıklamasına göre ise oyundan ufak bir hikaye bilgisi öğrenebiliyoruz:
 
    "Güvendiği kişiler tarafından ihanete uğrayan ve polis tarafından aranan Ajan 47, kendini karanlık bir komplonun tam ortasında buluyor. Şimdi o, kişisel bir gezintiye çıkarak, gerçeği aramak üzere kendini bu yozlaşmış ve sapıtmış dünyadan uzaklaştırmak zorunda."
 
    Bu kişisel gezinti için IO oyun direktörü Tore Blystad, bu yolculuğun Hitman tarihinde bir ilk olacağını söyledi. Gerçekten ilk bilgilerden aldığımız detaylara bakılırsa Ajan 47'nin durumunun Splinter Cell: Convinction'daki Sam Fisher'ın hikayesine benzediğini anlayabiliyoruz. Yalnız, tek başına ve uzun, yorucu bir yolculuk var önünüzde. Farklı ve orjinal bir Hitman, umarım bizleri bekliyordur.