Zynga: Xbox Live, Farmville için Çok Küçük

Alkan Adakaner

Xbox Live'da Farmville oynama düşüncesi pek çekici gelmiyor


     Farmville'in nasıl büyük bir çılgınlığa dönüştüğüne hepimiz şahit olduk. Facebook'ta büyük ilgi gören oyun geliştiricisi Zynga'ya da büyük başarılar kazandırmıştı. Geçen yıl iPhone için de yayınlanan oyunu başka platformlarda da görebiliriz, ama bu platformdan birisi Xbox Live olmayacak gibi görünüyor.
 
     Zynga'nın şef oyun tasarımcısı Brian Reynolds, Xbox Live'daki oyuncu sayısının Farmville için yeterli olmadığını söyledi. Geliştirici firmanın Farmville için çok daha geniş bir kitleye ihtiyacı varmış.
 
      Örnek olarak arkadaşlarının sadece %20-30'unun Xbox 360 sahibi olabileceğini, ama %100'ünün facebook ve mobil telefona sahip olduğunu söyleyen Reynolds, arkadaşlarının muhtemelen %90'ının da akıllı telefon kullandığını da belirtti.
 
      Xbox Live'ın 23 milyon aktif kullanıcısı var, facebook'un ise 600 milyon üyesi ve geçen yılki rakamlara baktığımızda Farmville'in 62 milyon oyuncusu olduğunu görüyoruz. Yani Xbox Live'daki kullanıcı sayısı Farmville için gerçekten de yeterli değil.
 
      Diğer taraftan ise Xbox Live'da kim Farmville oynamak ister? Genel olarak hardcore kitleden oluşan Xbox Live oyuncuları sanırım Farmville'le ilgilenmezler.