GTA IV 20 milyon, Bioshock Serisi 8 milyon Sattı

Alkan Adakaner

GTA oyunları Take-Two'nun en büyük gelir kaynağı


      Dünyanın en büyük yayıncılarından Take-Two'nun Media and Telecommunications Conference'taki sunumunda firmanın ünlü oyunlarının ne kadar sattığı açıkladı. GTA ve Bioshock serilerinde işler yolunda.
 
       Konferansta GTA 4'ün 20 milyon sattığı, serinin de toplamda 100 milyonu geçtiği açıklandı. Bioshock serisi ise bugüne kadar 8 milyon satmış. İlk oyunun not ortalamasının da 95 civarında olduğunu da hatırlatalım.
 
       Midnight Club oyunları 18 milyon, Max Payne ise bugüne kadar 7 milyon adet sattı. Özellikle Midnight Club'ın başarısı gerçekten de takdir edilmeli. Gearbox'ın RPG-FPS oyunu Borderlands'i ise 4 milyondan fazla sattığı belirtildi. 2K Czech'in Mafia serisi 5 milyon, Civilization serisi ise 10 milyon civarında satarak yine yayıncının yüzünü güldürmeyi başarmış.
 
      Take-Two'da işler yolunda gidiyor gibi görünüyor. Bir GTA V duyurulursa o zaman yine 20 milyon civarında satış yapacaklarını ön görebiliriz. Tabi bazen Mafia II gibi satış anlamında başarıyı yakalayamayan oyunlar da yol kazası olarak görülebilir.