Eidos Montreal'den Kötü Haber: Yeni Deus Ex Oyunu İptal Edildi!

Mehmet Tandoğan

 
 
Embracer Group'un bir parçası olarak oyun geliştirmeye devam eden Eidos Montreal için yeni haberler ortaya çıktı. Ortaya çıkan haberlere göre ekipten 97 kişi işten ayrılmak durumunda kaldı. Olaylar sadece bununla sınırlı kalmadı aynı zamanda şu anda geliştirilmekte olan yeni Deus Ex oyununun da iptal edildiği bildirildi.
 
Eidos Montreal yeni bir şirket içi düzenlemeye gitti
 
 
 
Bloomberg'den Jason Schreier tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre iptal edilen yeni Deus Ex oyunu son iki yıldır ön geliştirme aşamasındaydı ve 2024'ün sonlarında ise tam geliştirme sürecine geçiş yapması bekleniyordu. Ancak ne yazık ki bu durum şu anda ortaya çıkan haberlerle beraber gerçekleşmeyecek.
 
Eidos Montreal, iptal edildiği bildirilen yeni Deus Ex oyunu hakkında herhangi bir resmi açıklamada bulunmadı. Bunun dışında Twitter üzerinde yayınladığı bir gönderiyle beraber sadece işten çıkarmalara değindi.
 
Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Oyun sektöründe yaşanılan zorluklar bizleri de vurdu. Bu kapsamda yeniden bir yapılanma sürecine geçiş yapıyoruz. Bu düzenleme kapsamında geliştirme ekibi içerisinde yer alan kişilerden yönetime kadar toplamda 97 kişinin işten çıkarılması gibi zor bir karar alıyoruz."