Insomniac Games'ten Sonra Ubisoft Büyük Bir Hack Saldırısına Uğradı!

Mehmet Tandoğan

 
 
Insomniac Games'ten sonra Ubisoft ekibinin de hacker saldırısına uğradığı belirtiliyor. Yaklaşık 900 GB'lık bir veri sızıntısının önüne güvenlik ekipleri geçiyor ve saldırının başarısız olduğu bildiriliyor.
 
Ubisoft bu hacker saldırısını başarılı bir şekilde savunuyor 
 
 
 
Bildiğiniz üzere yakın zamanda Insomniac Games ekibi büyük bir hacker saldırısına uğradı. Burada 1,8 terabaytlık bir veri sızıntısı açığa çıktı ve 2030 yılına kadar tüm projeler yayınlandı. Ek olarak şirket içerisinde yer alan personel bilgileri de internete sızdırıldı. Bu durum geliştirici ekibi oldukça etkiledi.
 
Bunun dışında geldiğimiz noktada Ubisoft ekibi de hacker saldırılarından etkilenen yeni bir firma olarak karşımıza çıkıyor. Ancak burada Insomniac Games ekibinin aksine başarılı bir şekilde savunma durumu söz konusu. Ubisoft tarafında bulunan güvenlik ekiplerinin bu saldırıyı başarıyla savunduğu aktarılıyor.
 
Az miktardaki bir verinin karşı tarafa geçtiği doğrulansa da bu verilerin herhangi bir sorun teşkil etmediği ve daha çok Rainbow Six Siege adlı oyundan olduğu belirtiliyor.