Steam'den Sonra Electronic Arts Türk Lirası Desteğini Kaldırdı

Mehmet Tandoğan

 
 
Oyuncuların uğrak noktası Steam platformundan sonra Electronic Arts tarafından kullanıcılara sunulan EA App dahilinde Türk Lirası desteği kaldırıldı. Geçtiğimiz süreçte bildiğiniz üzere Steam Platformu tamamen Türk Lirası desteğini keserek dolar kuru üzerinden oyunları satmaya başladı ve bu durum bazı değişikliklere sebep oldu.
 
Türk Lirası desteği birçok platformdan kaldırılıyor 
 
 
 
Geldiğimiz noktada Türk Lirası desteğinin Steam platformundan kaldırılması elbette Türkiye'deki oyuncuları büyük oranda etkiledi. Çünkü büyük çaplı oyunların çoğu artık bu kurdan etkileniyor ve günden güne kur yükselişe geçtiğinden dolayı da önceki gün alınan oyun bir sonraki gün daha pahalıya gelebiliyor.
 
Özellikle bağımsız oyunlar içerisinde bu durum daha fazla ön plana çıkıyor ve bölgemizde eğer yerel dolar düzenlemesi yapılmadığı takdirde bu oyunlara erişmek bir hayli zor olabiliyor. Bu hamleden sonra EA uygulaması dahilinde de Türk Lirası desteği tamamen kaldırılıyor ve buradaki oyunlar da aynı şekilde Steam platformunda olduğu gibi dolar kuru üzerinden satın alınıyor.