Immortals of Aveum Beklentilerin Altında Kaldı: Geliştirici Sayısı Yarıya Düşürüldü

Mehmet Tandoğan

 
 
Ascendant Studios tarafından oyunculara sunulan sihir ve büyü odaklı birinci şahıs nişancı oyunu Immortals of Aveum yakın zamanda çıkış yaptı. Çıkış yapmasıyla beraber oyuncular tarafından yetersiz bulundu. Bu durumdan dolayı ekip çalışan sayısını yarıya düşürmeye başladı.
 
Ekip tekrar bir yapılanmaya gidiyor
 
 
 
Tanıtımları yapılan ve ilgi çekici mekaniklerin olacağı belirtilen Immortals of Aveum yayınlandıktan sadece birkaç hafta sonra ekibin neredeyse yarısını işten çıkarıyor. Ekibin CEO'su Bret Robbins şirketin çalışanlarının yaklaşık yüzde 45'ini işten çıkarılacağını doğruluyor. Haberi ilk aktaran Polygon'a göre ise bu sayı yaklaşık 40 kişi.
 
Diğer taraftan Robbins, X'te (eski adıyla Twitter) bir gönderi yayınladı ve konuyla alakalı şunları aktardı: "İçerisinde bulunduğumuz durum son derece acı verici ve bir hayli zor. Her ne kadar zor olsa da bu hamleyi yapmamız gerekti."
 
Immortals of Aveum deneyimli geliştiricilerin başında bulunduğu bağımsız bir stüdyo olan Ascendant Studios'un ilk oyunu olarak karşımıza çıktı. Ancak yayıncı EA, çıkış tarihi konusunda tahmin edilene göre acele etmiş durumda.