Stalker 2'nin ilk geliştirme aşaması görüntüleri sızdırıldı

Mehmet Tandoğan

 
 
Geçtiğimiz günlerde bir Rus hacker grubu 30 GB'lık veriyi ellerinde tuttuğunu ve Stalker 2 geliştirici ekibi GSC Game World'ü tehdit ettiğinden bahsetmiştik. Şimdi ise yavaş yavaş internete bazı detaylar sızmaya başladı. Hacker grubu verilen taahhütlerin yerine getirilmediği taktirde bu verileri internete dağıtmakla tehdit etmişti.
 
Stalker 2'nin WIP görüntüleri sızdırıldı
 
 
 
Uzun bir süredir beklenen açık dünya nişancı hayatta kalma oyunu Stalker 2 talihsizlik yaşamaya devam ediyor. Ukrayna merkezli ekip, Rus savaşıyla beraber başka ülkelere - bölgelere taşınmış, oyunun gidişatı sekteye uğramıştı. Şimdi ise bu süreci etkileyecek bir durum ile karşı karşıya.
 
Geldiğimiz noktada oyunun WIP (work in progress - devam eden çalışma) görüntüleri sızdırıldı. Oyunun bu görüntüleri geliştirmenin ilk aşamalarını temsil ediyor dolayısıyla çok iyi görüntüler ve detaylar beklemeyin. 
 
Doğrusal olmayan bir hikayeyi bizlere sunacak olan ve seçimlerinizin hem kısa vadeli sonuçları hem de geniş sonuçları olacağı Stalker 2 nin oynanış görüntülerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. 
 
- Stalker 2 oynanış görüntüleri
 
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, Unreal Engine 5 oyun motoruyla geliştiriliyor ve başlangıçta 2022 yılı içerisinde çıkış yapması planlanıyordu. 2022'de çıkması beklenen oyunun şu anda 2023 yılı içerisinde planlanıyor ancak oyunun 2024 yılına sarkma ihtimali de oldukça yüksek.