Forspoken'ın Yüksek PC Gereksinimleri Oyunculara Endişe Veriyor!

Mehmet Tandoğan

 
 
Luminous Productions tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanacak olan  açık dünya aksiyon macera oyunu Forspoken'ın PC sistem gereksinimleri bekleyenlere endişe veriyor. Geçtiğimiz süreçte sistem gereksinimleri açıklanan oyun en az 16 GB RAM istiyor. Bunun yanı sıra Nvidia'nın 40 serisi ekran kartını listeleyen ilk büyük çaplı oyun olarak karşımıza çıkıyor. Sizce bu gereksinimler endişe verici mi?
 
Oyuncular oyunun bu denli sistem gereksinimi istemesini beklemiyordu
 
 
 
Büyünün ve aksiyonun temelinde yer alacağı Forspoken'ın sistem gereksinimlerine göre 4K/60 fps için güçlü bir sistem lazım olacak. Ancak buna rağmen oyunu en düşük ayarlarda oynamak için GTX 1060 veya RX 5500 XT ekran kartına sahip olmamız gerekecek. Bu kartlara rağmen sistem gereksinimlerine göre RAM kapasitesinin en az 16 GB olması lazım.
 
Nvidia tarafından oyunculara sunulan 40 serisi ekran kartları henüz yeni ve pahalı olduğundan bunun yanı sıra oyuncular tarafından tam olarak benimsememişken, Forspoken oyununda yer alması birçok oyuncu ve topluluk tarafından endişe verici olarak görülüyor. Diğer yandan oyuncular Forspoken'ın bu denli yüksek sistem gereksinimi istemesinin optimizasyon sorunlarının olduğuna işaret olduğunu belirtiyor.
 
Öte yandan Forspoken oyunu tek yüksek sistem isteyen oyun değil. Returnal oyunu da bu kervana katılan oyunlardan biri. 
 
Oyuncular bu sistem gereksinimlerini göz önüne alarak PC sürümlerinin doğru bir şekilde optimize edilmediğini, birçok sorunları beraberinde getireceğini ve konsol sürümlerine ayrılan vaktin PC sürümlerine ayrılmadığını belirtiyor. Peki siz bu durum hakkında neler düşünüyorsunuz?