DRAINUS, Switch için 2 Şubat 2023'te Piyasaya Sürülecek

Umut Tandoğan

 
 
Yayıncı PLAYISM ve geliştirici Team Ladybug, yandan kaydırmalı shoot 'em up DRAINUS'un Switch sürümünün 2 Şubat 2023'te piyasaya çıkacağını duyurdu. DRAINUS ilk olarak 22 Mayıs'ta Steam üzerinden PC için piyasaya sürüldü.
 
Oyunun açıklaması ise şu şekilde: 
 
Halpax Gezegeni, Kharlal İmparatorluğu'nun baskıcı yönetiminden muzdarip, uzayın uzak köşelerinde yer almaktadır. Orada ikamet eden kölelerden biri bir hastalıkla mücadele ediyor. "Gezegensel Uyumluluk Bozukluğu" olarak bilinen hastalıktan kurtulmak için uzaklardaki Dünya gezegenine evine dönmelidir. Kendisi de köle olan kızı, babasının hastalığı yüzünden hem perişan, hem de bu konuda hiçbir şey yapamayacak kadar çaresizdir.
 
O anda Ghenie adında garip bir şekilde kurbağaya benzeyen bir insansı belirir ve "50 yıl gelecekten geldim. 5000'den fazla gezegenin yok olacağı bir galaktik savaş çıkmak üzeredir. Bu zaman dilimine o savaşı ve Kharlal İmparatorluğu'nun baskıcı yönetimini durdurmak için geldim. Yardımına ihtiyacım var." der.  Irina'nın neler olduğu hakkında hiçbir fikri yoktu ama babasının hastalığı her geçen dakika kötüleşiyordu. Tereddüt edecek vakti ve gidecek başka yeri olmayan Gehnie'nin yeşil elini tutar ve yola koyulur...