Pokémon Scarlet ve Violet Üç Günde 10 Milyon Adet sattı

Mehmet Tandoğan

 
 
The Pokémon Company ve geliştirici Game Freak tarafından oyunculara 18 Kasım'da sunulan açık dünya rol yapma oyunu Pokémon Scarlet ve Pokémon Violet, üç günde 10 milyon adet sattı. Bu, Nintendo cephesinde ilk üç gün içinde satılan en yüksek satış rakamı. Satış rakamı içerisinde hem fiziksel hem de dijital satışlar yer alıyor.
 
Pokémon Scarlet ve Violet oyunculara geniş özgürlük sunuyor
 
 
 
Çeşitli kasabaları ve vahşi doğayı keşfedebileceğiniz bu oyunlar ile Pokemon deneyimini üst düzeyde yaşamanız hedefleniyor. Oyunda bulunan Pokemonları gökyüzünde, denizlerde, ormanlarda, sokaklarda kısacası her yerde görmeniz mümkün.

Bu yeni macerada iki farklı profesör bulunuyor. Hangisiyle tanışacağınız, oyunun hangi sürümünü oynamayı seçtiğinize bağlı. Yeni arkadaşınız Nemona ile birlikte bu yeni profesörler hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz.
 
Pokémon Scarlet and Pokémon Violet, Pokémon serisindeki ilk açık dünya rol yapma deneyimi oyunları karşımıza çıkıyor. Serinin ayırt edici özellikleri arasında yeni Pokémon'larla tanışma, ekip kurmai savaşlara atılma, eğitim alma ve takas etme sistemleri yer alıyor.  
 
Pokemon Scarlet ve Pokemon Violet, 18 Kasım'da Switch için piyasaya sürüldü.