Fenerbahçe Espor, Şampiyonluk Ligi'nden Ayrıldığını Duyurdu!

Hamit Can Sayılgan

 
 
     Fenerbahçe Espor, League of Legends sahnesinden ayrıldığını duyurdu. 2023 Türkiye Şampiyonluk Ligi ekosisteminin Avrupa'nın alt ligi olan EMEA ligine dahil olmasının ardından Fenerbahçe Espor, League of Legends sahnesinden çekildiğini duyurdu.
 
Fenerbahçe Espor'un basın açıklaması;
 
      "Sayın Basın Mensubu, değerli taraftarlarımız,

     Fenerbahçe Spor Kulübü ve 1907 Fenerbahçe Derneği arasında imzalanan anlaşmayla 2016 yılının Kasım ayında espor alanında faaliyet göstermeye başladık.

     2017 yılı kış mevsimi ile dahil olduğumuz League of Legends Şampiyonluk Ligi’nde bugüne kadar 6’sı kış, 6’sı yaz olmak üzere toplam 12 sezon mücadele ettik. Dahil olduğumuz tarihten itibaren önemli başarılara da imza attık. 2017, 2019 ve 2020 senelerinde 3 kez şampiyonluk, 2 defa da ikincilik elde ettik. 2017 yılında Rusya’da Rift Rivals’de uluslararası bir şampiyonluk kazandık. Yine 2017 yılında Çin’de gerçekleştirilen ‘Worlds 2017’ League of Legends Dünya Şampiyonası’nda dünyanın en iyi 16 takımından biri olarak, gruplara kalmayı başaran son Türk takımı olmayı başardık.

     2019 yılında Akademi Ligi’nin de başlamasıyla Fenerbahçe Espor League of Legends Akademi Takımı kurarak, 3 defa final oynadık ve 2 şampiyonluğun gururunu yaşadık.

     Bu başarıların yanında oyuncularımızın da kariyerinde önemli dönemler yaşamasına imkan sunduk. 12 sezonda, sadece League of Legends’ta 19’u yabancı, 48’i yerli toplam 67 esporcu Fenerbahçe forması giyerken, ilk defa Fenerbahçe formasıyla espor kariyerine başlayan bu oyuncuların birçoğu şu an Avrupa ve dünyanın farklı liglerinde kendilerine bir gelecek oluşturdu.

     League of Legends ile başlayan espor hikayemiz her sene yeni oyunlara dahil olmamızla genişledi. 2022 yılında toplam 7 oyunda mücadele eden takımlarımız ve oyuncularımız, sayısız şampiyonluklara ve uluslararası başarılara imza attı. Oyuncu, koç ve diğer ekip arkadaşlarıyla toplam 90 kişiden oluşan Fenerbahçe Espor şubesi, Türkiye’nin lokomotif espor takımı konumuna ulaştı.

     Ancak, League of Legends tarafında Türkiye Şampiyonluk Ligi’nin statü değişimi gündeme geldi ve bununla birlikte Türkiye Şampiyonluk Ligi şampiyonları MSI ve Worlds Dünya Şampiyonalarına katılamayacağı açıklandı. Bu nedenle 2017’den beri mücadele ettiğimiz ve kesintisiz yatırım yapmayı sürdürdüğümüz League of Legends Şampiyonluk Ligi’nden 2023 Kış Mevsimi itibarıyla çekilme kararı aldığımızı bildirmek isteriz. Çünkü; Fenerbahçe Espor olarak dünyanın en iyileriyle yarışma imkanı bulamayacağımız bir platformda olmamızın takımımıza, taraftarlarımıza ve büyük Fenerbahçe camiasına bir katkısı olamayacağına ve yakışmadığına inanıyoruz.

     League of Legends dışındaki tüm oyunlarda mücadelemizin devam edeceğini bilmenizi isteriz. Tüm bu kulvarlarda hedefimizin şampiyonluk ve uluslararası arenada başarı olduğunun altını çizmek istiyoruz.

     League of Legends tarafında emeği geçen tüm oyuncularımıza, koçlarımıza, analistlerimize ve yönetim kadromuza çok teşekkür ediyoruz. Riot Games ve League of Legends Şampiyonluk Ligi’ne başarılar dileriz."
 
Fenerbahçe Espor Başkanı Sina Afra; 
 
     "Fenerbahçe Espor olarak yeni LoL yapısının takımımıza, taraftarlarımıza ve büyük Fenerbahçe camiasına bir katkısı olamayacağına ve yakışmadığına inanıyoruz. Moğolistan ile iyi eğlenceler :)" Açıklamasında bulundu.  
 
     Fenerbahçe Espor, League of Legends oyunu dışında elektronik spor faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek.