Nintendo, Animasyon Stüdyosu Nintendo Pictures'ı Kurdu

Mehmet Tandoğan

 
 
Nintendo, bu yılın Temmuz ayında görsel prodüksiyon şirketi Dynamo Pictures'ı satın alma planlarını açıklamıştı. O sırada stüdyonun adının Nintendo Pictures olarak değiştirileceğini ve Nintendo IP'lerindeki görsel içeriğin geliştirilmesine odaklanılacağını doğrulamıştı. Şimdi ise bu durum gerçekleşti ve Nintendo, animasyon Stüdyosu Nintendo Pictures'ı resmi olarak kurdu.
 
Video Games Chronicle tarafından çeviride şu ifadeler yer alıyor: "Nintendo karakterlerini dünyanın dört bir yanındaki hayranlara tanıtacağız. Bu karakterlerin sonsuza dek hafızalarınızda kalmasını istiyoruz. Bu sebeple görsel anlamda farklı içerikleri sizlere sunmak istiyoruz.
 
Dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara benzersiz ve şaşırtıcı animasyonlar sunmaya devam edeceğiz. Nesiller ve çağların ötesine geçeceğiz. "
 
Nintendo Pictures'ın Ekim 2022 itibarıyla 105 çalışanı bulunuyor. Nintendo, şirket hisselerinin yüzde 100'üne sahip. Dynamo Pictures ilk olarak 2011 yılında kuruldu. Dynamo Pictures, oyunlar, filmler, televizyon için animasyonlar ve tema parkları için VR içerikler üzerinde çalıştı.