Rapor: Horizon Zero Dawn'ın Remaster Sürümü PS5 için Geliştiriliyor

Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncı Sony Interactive Entertainment ve geliştirici Guerrilla Games, MP1st tarafından hazırlanan bir rapora göre şu anda Horizon Zero Dawn'ın yeniden düzenlenmiş (remaster) bir sürümünü PlayStation 5'e getirmek için çalışıyor. Bunun yanı sıra rapor, Horizon'ın çevrimiçi çok oyunculu yapısının PlayStation 5 ve PC'ye geleceğini belirtiyor.
 
Yeniden düzenlenen sürümde, geliştirilmiş bir aydınlatma sistemi, elden geçirilmiş dokular ve daha iyi animasyonların yanı sıra yeni karakter modellerinin yer alacağı bildiriliyor. 
 
Horizon Zero Dawn'ın remaster sürümü, PlayStation 5 ve PC için geliştirilen çevrimiçi çok oyunculu projesi de dahil olmak üzere duyurulan ve duyurulmayan birçok Sony Interactive Entertainment projesini içeren bir belge, kısa süre önce Gematsu'da paylaşıldı. Gematsu bu yeni rapordaki birçok bilgiyi doğruladı. Bunun yanı sıra VGC de MP1st tarafından yayınlanan bu raporu doğruladı.
 
Horizon Zero Dawn ilk olarak 28 Şubat 2017'de PlayStation 4 için ardından 7 Ağustos 2020'de Steam ve Epic Games Store üzerinden PC için piyasaya sürüldü.