White Day: A Labyrinth Named School Oyununa Yeni Başlayanlar için 7 İpucu

Umut Tandoğan

 
 
White Day: A Labyrinth Named School, White Day serisinin bir parçası olan bir hayatta kalma korku oyunudur. Oyuncular, Yeondu Lisesi'ne yeni gelen Hee-Min Lee'nin kontrolünü ele alır. Ancak okulda garip bir şekilde kapana kısılır. Bu zorlu mücadeleden koşma, saklanma ve daha pek çok aksiyona zorlanarak kaçmaya çalışın.
 
Ek olarak korku oyunu White Day: A Labyrinth Named School PS5 konsollarına geliyor. Oyun, yeni nesil konsola 30 Eylül'de gelecek ve 39.99 Dolar fiyata sahip olacak. White Day: A Labyrinth Named School şu anda Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X ve Series S PlayStation 4, Steam üzerinden PC, App Store üzerinden iOS ve Google Play üzerinden Android için mevcut. 
 
Oyuna giren oyuncular, düşmanlarından nasıl başarılı bir şekilde kaçacaklarını bilemeyerek kendilerini yolda biraz sıkışmış bulabilirler. Bu oyuncuların oyunu oynamadan önce bilmesi gereken bazı başlangıç ??ipuçları var. Bu listemizde sizlere White Day: A Labyrinth Named School Oyununa Yeni Başlayanlar için 7 ??İpucunu derledik. İşte listemiz:
 
1) Öğelere İyice Bakın
 
 
 
Herhangi bir oyuncu oyuna ilk başladığında, haritanın her tarafına dağılmış, oyuncunun kaçış ve hayatta kalmasına yardımcı olabilecek öğeler olduğunu fark etmeyebilir. Masa altları, sandalyeler gibi her türlü yerde gizlenirler.
 
Oyuncu bir eşya keşfettiğinde, onu mümkün olduğunca ayrıntılı bir şekilde incelemek onların yararına olacaktır. Bu öğeler daha sonra nereye gidileceği konusunda ipuçları verebilir, hatta şu anda takılıp kaldıkları bir bulmacanın çözümü olabilir.
 
2) Notları Okuyun
 
 
 
Oyuncunun okulu keşfederken bulduğu tüm notları gözden geçirmesi şiddetle tavsiye edilir, çünkü ilerleme için her türlü gerekli bilgiyi sağlarlar. Özellikle bir oyuncu normalden daha yüksek bir zorluktaysa, bunları gözden geçirmesi çok önemlidir.
 
Bunun da ötesinde, bir oyuncunun Ghost Stories aracılığıyla binadaki belirli hayaletleri öğrenmesi gerekecek. Bu hikayeler, isteğe bağlı olmalarına rağmen, oyunun devamı için harikalar yaratıyor.
 
3) Nesneleri Döndürmeyi Unutmayın
 
 
 
Oyuncu, nesnelere bakmaya benzer şekilde, topladıkları eşyaları, düşünebilecekleri her açıda döndürebileceklerini hatırlamalıdır. Bu durumu bilmek size yardımcı olur çünkü bazen cevap hemen önünüzde olmayabilir.
 
Ek olarak bazen oyuncu, bir nesneyi belirli bir şekilde döndürene kadar ne yapması gerektiğini anlayamayabilir. Örneğin, bir öğenin altına oyulmuş bir şifreli kilit olabilir veya yardımcı olacak çok açık olmayan bir açıda eşit derecede önemli başka bir şey görebilirler.
 
4) Işık Hayaletleri Çeker
 
 
 
Oyuncu, karanlıkta anlayamadığı birçok şey olduğunu çok çabuk öğrenecektir. Bazı bulmacaların çözülmesi için sadece ışığa ihtiyacı vardır. Neyse ki, ışıkları açmak oyuncuya görmeleri gereken öğeyi gösterecektir. 
 
Ancak başka bir sorun daha var. Oyuncu ışıklarla birlikte nesneleri görebilecekken, hayaletler de onları görecek. Oyuncunun ne yaptığını görmek için ışığa ihtiyacı vardır, ancak bunu yaparak hayaletleri çekecektir. Bu yüzden dikkatli olmakta fayda var.
 
5) Kapıcıya Dikkat Edin
 
 
 
White Day - A Labyrinth Named School'da bir oyuncunun endişelenmesi gereken tek şey hayaletler değil. El feneri ve elinde beyzbol sopasıyla koridorlarda dolaşan bir kapıcı da var. Kapıcıyı gördüğünüz anda o alandan uzaklaşmanız gerekmektedir. Yoksa yakalanabilirsiniz.
 
Neyse ki, kapıcı aslında oyunda topallıyor, bu yüzden oyuncu erken koşmaya başlarsa bu durumu atlatabilir. Kapıcıyı gördüğünüz anda kaçmak kolay olabilir, ancak hazırlıksız yakalanmamaya çalışın. 
 
6) Beş Zorluğun Tümünde Çiçeklerin Tümünü Alın
 
 
 
Bir oyuncunun oyun boyunca toplayabileceği birden fazla çiçek vardır. Bu çiçekler sadece oyunu %100 tamamlamak isteyen oyuncular için koleksiyon ürünleri değil. Bir oyuncu oyunun beş zorluğunun hepsini geçerse, tüm bu çiçekleri toplarsa, çok ilginç bir şeyin kilidini açabilecekler. Ancak, bunun ne olduğunu anlamak oyuncuya kalmış. 
 
7) Ghost Stories'i Okuyarak Hayalet Çağırın
 
 

Oyuncu, Ghost Stories bölümünde hayaletler hakkında bilgiyi okuyarak bu yaratıkları çağırabilir.
 
Yeni hayaletlerle, bir oyuncunun onlardan gizlenmek, kaçmak ve onları alt etmek için daha fazla strateji düşünmesi gerekecek, bu da yeni bir heyecan arayan insanlar için gerçekten eğlenceli olabilir. 
 
Oyunda yer alan eklentiler:
 
-Horror Costume - Ji-Hyeon Seol: Görevlilere ihtiyaç duydukları her şeyi vermek için Korku Kostümü Setini giydir, öğrencilere de hayatta kalma üniformalarını ver.
 
-White Day - Apple School Uniform - Hee-Min Lee: Bu özel ve oldukça asil beyaz üniformayı giyip ayırt edici elma şeklindeki rozeti takarak Yeondu Lisesinin seçkin öğrencileri arasına katıl.
 
-White Day - Apple School Uniform - Ji-Hyeon Seol: Bu eklenti, özel ve asil beyaz üniformayı giymenizi sağlar.
 
-White Day - Apple School Uniform - Ji-Min Yoo: 
 
-White Day - Apple School Uniform Set: 
 
-White Day - Apple School Uniform - So-Young Han: 
 
-White Day - Apple School Uniform - Sung-A Kim
 
-White Day - Beachwear Costume - Bong-Goo Lee: En yeni sörf modasıyla yazın tadını tarzınla çıkar!
 
-White Day - Beachwear Costume - Dal-Su Son: Üniformaları bikini ve mayolarla takas ederek yoğun çalışmayla geçen bir günün ardından Plaj Kostüm Seti ile serinle.
 
-White Day - Beachwear Costume - Hee-Min Lee 
 
-White Day - Beachwear Costume - Ji-Hyeon Seol
 
-White Day - Beachwear Costume - Ji-Min Yoo
 
-White Day - Beachwear Costume Set
 
-White Day - Beachwear Costume - So-Young Han
 
-White Day - Beachwear Costume - Sung-A Kim
 
-White Day - BlazBlue Collaboration Costume - Bong-Goo Lee: Korku serüveni devam ediyor! White Day ile BlazBlue dünyaları, bu özel BlazBlue İşbirliği Kostüm Setinde toplanıyor ve DLC ile oyncular için yayınlanıyor. 
 
-White Day - BlazBlue Collaboration Costume - Dal-Su Son
 
-White Day - BlazBlue Collaboration Costume - Hee-Min Lee
 
-White Day - BlazBlue Collaboration Costume - Ji-Hyeon Seol
 
-White Day - BlazBlue Collaboration Costume - Ji-Min Yoo
 
-White Day - BlazBlue Collaboration Costume Set
 
-White Day - BlazBlue Collaboration Costume - So-Young Han
 
-White Day - BlazBlue Collaboration Costume - Sung-A Kim
 
-White Day - Christmas Costume - Bong-Goo Lee: Yeondu High School kış geldi.
 
-White Day - Christmas Costume - Dal-Su Son: Tatil sezonunu kalın giysilerle giyinerek değil görevlileri ve öğrencileri Noel'e uygun kıyafetlerle giydirerek kutla. DLC ile herkese neşe saç! 
 
-White Day - Christmas Costume - Hee-Min Lee: 
 
-White Day - Christmas Costume - Ji-Hyeon Seol
 
-White Day - Christmas Costume - Ji-Min Yoo
 
-White Day - Christmas Costume Set
 
-White Day - Christmas Costume - So-Young Han
 
-White Day - Christmas Costume - Sung-A Kim
 
-White Day - Complete DLC Bundle: Bu DLC ile White Day: Kore'nin yerli korku oyunu klasiklerinden White Day: A Labyrinth Named School, oyuna ve kostümlerden birkaçına sahipsen artık 41 kostüm DLC'siyle yayınlandı. Bu DLC ayrı bir paket olarak mevcut!
 
-White Day - Fashionable School Uniform - Ji-Hyeon Seol: Bu ultra şık pembe kostüm seti ile tüm dikkatleri kendi üzerine çek. Ardından Yeondu Lisesi'ndeki en tarzı iyi öğrenci ol.
 
-White Day - Fashionable School Uniform - Ji-Min Yoo
 
-White Day - Fashionable School Uniform Set
 
-White Day - Fashionable School Uniform - So-Young Han
 
-White Day - Fashionable School Uniform - Sung-A Kim
 
-White Day - Horror Costume - Bong-Goo Lee
 
-White Day - Horror Costume - Dal-Su Son
 
-White Day - Horror Costume - Hee-Min Lee
 
-White Day - Horror Costume - Ji-Min Yoo
 
-White Day - Horror Costume Set
 
-White Day - Horror Costume - So-Young Han
 
-White Day - Horror Costume - Sung-A Kim
 
-White Day - Japanese Uniform - Ji-Hyeon Seol
 
-White Day - Japanese Uniform - Ji-Min Yoo
 
-White Day - Japanese Uniform Set
 
-White Day - Japanese Uniform - So-Young Han: Bu DLC ile Yeondu High School'daki öğrenciler gündelik kıyafetlerini White Day'in Japon sürümü yeniden üretilmiş formalarıyla değiştiriyor.