Sony'nin Square Enix Tokyo ile ilgilendiği Bildiriliyor

Mehmet Tandoğan

 
 
Bu yılın başlarında Square Enix, Eidos Montreal ve Crystal Dynamics gibi Batılı stüdyolarını 300 milyon dolara Embracer Group'a sattı. Bunun ardından Sony'nin Square Enix'i satın almaya hazırlandığını bildiren söylentiler ortaya çıktı. Şimdi ise Eidos Montreal'in kurucusu Stephane D'Astous'tan yeni bir açıklama, Sony'nin hala Square Enix Tokyo'yu satın almakla ilgilendiğini gösteriyor.
 
Geçtiğimiz günlerde GamesIndustry biz'e konuşan D'Astous, hem Eidos Montreal hem de Crystal Dynamics'in sahip olduğu IP'lerin dikkat çekici olduğunu belirtti. Bu kadar IP'nin bulunmasına rağmen stüdyoların ve IP'lerin küçük bir miktara satılması konusundaki duygularını da dile getirdi.
 
Öte yandan D'Astous, uzun süredir devam eden söylentiler hakkında da konuştu ve şunları söyledi: "Evet, ben de çeşitli söylentiler duydum. Sony, Square Enix Tokyo ile gerçekten ilgileniyor gibi görünüyor. Ancak Tokyo dışında geri kalan stüdyolarla ilgilenmiyor.."
 
Tüm bu gelişmeler haricinde Sony, resmi olarak Square Enix satın alımıyla ilgili bir bildiride bulunmadı. Şu anda Sony'nin Square Enix ile halen ilgilendiği belirtiliyor.