Xbox Series X/S Konsollarının Yakında Daha Hızlı Açılacağı Belirtiliyor

Mehmet Tandoğan

 
 
Xbox konsollarının mühendislik lideri Eden Marie, hafta sonu boyunca yeni bir özelliği test etti. Xbox Insider üyelerinin dahil olduğu bu testte, konsolların açılış hızı konusu üzerinde çalışıldı. Testlerin ardından Marie, konsolların tamamen kapalı durumdayken açılması için geçen sürenin artık daha kısa olduğunu doğruladı.
 
Marie ek olarak şunları söyledi: "Xbox Series X|S konsollarında açılış animasyonu ve süresi konusunda çeşitli testler yaptık. Son yapılan Insider testlerimiz olumlu sonuç verdi ve artık konsollar öncekine göre daha hızlı açılacak."
 
Açılış süresinin kısaltılması durumu Xbox pazarlama direktörü Josh Munsee tarafından da onaylandı. Konu hakkında atılan Twitter gönderisinde açılış animasyonu hızının 9 saniyeden 4 saniyeye düşürüldüğü belirtildi.
 
Bu yeni güncelleme mevcut tüm Insider kullanıcılarına sunulacak ve test edilecek. Daha sonra diğer tüm konsol sahiplerine standart bir güncelleme olarak aktarılacak.
 
Öte yandan Xbox sahiplerinin konsollarını Bekleme modu yerine Enerji Tasarrufu'na alırlarsa bu hızlı açılış süresinden yararlanabileceği belirtiliyor.