Sony Interactive Entertainment, E-spor Platformu Repeat.gg'yi Satın Alıyor

Mehmet Tandoğan

 
 
Sony Interactive Entertainment, e-spor platformu Repeat.gg'yi satın alacağını duyurdu. Repeat.gg, çeşitli e-spor müsabakalarına ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra oyuncuların performanslarını izliyor. Repeat şu ana kadar 2,3 milyondan fazla katılımcıyla 100.000'den fazla turnuvaya ev sahipliği yaptı.
 
Sony Interactive Entertainment'ın küresel rekabetçi oyundan sorumlu başkan yardımcısı Steven Roberts GamesIndustry.biz'e şunları söyledi: “PlayStation'da e-spor konusundaki hedefimiz her düzeyde rekabet edilmesini sağlamak.
 
Yetenekli Repeat.gg ekibiyle birlikte, oyuncuların rekabetçi oyunlara katılması ve e-spor alanının genişletmesi için çalışacağız. Bu, yolculuğumuzun sadece bir başlangıcı ve gelecekte topluluğumuzla daha fazla detay sunacağız."
 
Repeat.gg, konsollar, PC ve mobil cihazlar da dahil olmak üzere PlayStation ekosisteminin dışındaki oyunlara yer vermeye devam edecek. 
 
Öte yandan Sony Interactive Entertainment aynı zamanda Evolution Championship Series dövüş turnuvasının ortak sahibi. Çeşitli dövüş oyunları için düzenli olarak turnuvalar yapılıyor.