Stardew Valley'in Yeni Güncellemesi Modlara Odaklanacak

Mehmet Tandoğan

 
 
ConcernedApe tarafından geliştirilen simülasyon rol yapma oyunu Stardew Valley için yeni güncellemeler gelmeye devam ediyor. Yeni gelecek olan güncellemenin ise modlara odaklanacağını belirtiliyor. 
 
Geliştirici Eric Barone bir sonraki güncellemenin odak noktasının modlar olacağını ancak herkes için küçük bir şeylerin de yer alacağını belirtiyor. 
 
Barone ek olarak şunları söylüyor: " Yeni güncelleme genellikle modlama odaklı olacak. Bu güncelleme mod yapımcılarının işlerini kolaylaştıracak. Ancak güncelleme tamamen bundan ibaret değil. Yeni yamada bazı ek içerikler de yer alacak. Ancak bu içerikler çok büyük olmayacak."
 
Oyunun 1.5 adlı son içerik güncellemesi Aralık 2020'de yayınlandı ve beraberinde çok oyunculu bir modu (bölünmüş ekran - yerel), yeni bir adayı, bir tarım alanını, NPC'leri, bulmacaları, olta takımını ve daha birçok yeni içeriği oyunculara sundu.
 
Stardew Valley şu anda PlayStation 4, Xbox One, Switch, PS Vita, iOS, Android ve üzerinden PC içi  mevcut. Oyun ilk olarak 2016 yılında PC için piyasaya sürüldü ve 2016'dan bu yana 20 milyonun üzerinde kopya sattı.