Sony'nin PlayStation Plus'tan Bazı Oyunları Habersiz Kaldırdığı Bildirildi

Mehmet Tandoğan

 
 
Tamamen yeniden düzenlenen abonelik hizmeti PlayStation Plus'taki bazı oyunların kaldırıldığı veya erişilemediği bildirildi. PS Plus kütüphanesinde 700'den fazla oyun bulunuyor.
 
Aboneler, yeni PlayStation Plus hizmetine haber verilmeden eklenen yeni oyunlarla beraber kütüphaneden birçok oyunun kaybolduğunu fark etti. Daha önce kataloğun bir parçası olarak listelenen oyunların sayfası artık aboneleri PlayStation Store'a yönlendiriliyor. Habersiz olarak kaldırılan ve erişilemeyen ilk oyun ise Evil Genius 2: World Domination olarak karşımıza çıkıyor.
 
Sony, Evil Genius 2: World Domination'ı bu ayın başlarında ABD'de PlayStation Plus Extra ve Premium abonelerine özel olarak kütüphaneye ekledi. Ancak hizmetin yeni bölgelerde kullanıma sunulmasının ardından aboneler bu oyuna erişemediğini fark etti.
 
Abonelerin belirttiğine göre Sony, önceden haber vermeksizin bazı oyunları kaldırıyor ve bunun yanı sıra kütüphaneye yeni oyunlar ekliyor. Geçtiğimiz günlerde ise oyuncular hizmet içerisinde Super Stardust Portable oyununu gördüklerini belirtti. Bu oyun PlayStation Plus hizmetinin bir parçası olarak onaylanmamıştı.