Naoki Yoshida: Final Fantasy 16 Deneyimsiz Oyuncuların Elinden Tutacak

Mehmet Tandoğan

 
 
Rol yapma aksiyon oyunu serisi Final Fantasy 16'nın yapımcısı Naoki Yoshida oyun hakkında çeşitli açıklamalar yaptı. Geliştirilen bu oyunun deneyimsiz oyuncuları da elinden tutacağını belirtti.
 
Famitsu ile yaptığı röportajda Yoshida, önceki Final Fantasy oyunlarında yer alan geleneksel savaş sisteminin değişeceğini belirtti. Bunun yerine Kingdom Hearts oyununa benzer aksiyon tabanlı bir savaş sistemine geçiş yapılacağını söyledi. 
 
Yoshida, her Final Fantasy hayranının aksiyon oyunlarını iyi oynayamayacağını da kabul etti. Bu nedenle oyunun iki modu olacağını belirtti.: Aksiyon odaklı mod ve Hikaye odaklı mod. Bunun yanı sıra Yoshida Hikaye odaklı modda aksiyon tarafında iyi olmayan oyuncuların da zevk alacağını söyledi.
 
Hikaye modu sadece dövüş zorluğunu azaltmayacak aynı zamanda oyunculara mücadeleyi kolaylaştırmak adına çeşitli erişilebilirlik özellikleri ve donanabilecek bir dizi eşya sunacak. İki modun da hikaye içeriği aynı olacak. Ek olarak hikaye modu kolay değil standart bir zorluğa sahip olacak.
 
Final Fantasy XVI, PlayStation 5 için 2023 yazında çıkış yapacak.