Playstation 5 Konsol Satışları 20 Milyona Ulaştı

Mehmet Tandoğan

 
 
Sony Interactive Entertainment, GamesIndustry'e PlayStation 5'in dünya çapında 20 milyon adet sattığını bildirdi. Bu sayı 31 Mart 2022'de sona eren mali raporda, 19,3 milyon adetti.
 
Sony Interactive Entertainment Kıdemli Başkan Yardımcısı, küresel satış ve iş operasyonları başkanı Veronica Rogers satış rakamı hakkında şunları söyledi: “Sony Interactive Entertainment'ın (SIE) dünya çapında 20 milyondan fazla PlayStation 5 konsolu sattığını sizlere duyurmaktan heyecan duyuyoruz.
 
PlayStation 5'in piyasaya sürülmesinden bu yana ekiplerimiz, yeni nesil oyun konsolu üzerinde yorulmadan çalıştı. Bu zamana kadar destekleri için hayranlarımıza teşekkür etmek istiyoruz. PlayStation markasına olan tutkunuz bizi motive ediyor. Bunun yanı sıra yeni teknolojiler geliştirmemize ve oyun dünyasının geleceğini yeniden şekillendirmemize ilham veriyor." 
 
Rogers, henüz PlayStation 5 sahibi olmayan kullanıcılar için de şunları söyledi: "Sony Interactive Entertainment olarak bu yıl konsol üretiminde önemli bir artış yaşanacağını söyleyebiliriz. PlayStation 5 konsolunu her oyuncuya ulaştırmak için çok sıkı çalışıyoruz."