Xbox Kurucusu: Game Pass Sektör için Pek Yararlı Bir Uygulama Değil

Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft içerisinde yer alan ve orijinal Xbox'ı kuran ekibin başında olan Ed Fries, Xbox Expansion Pass podcast'inde, Xbox Game Pass de dahil olmak üzere birçok konu üzerine yorum yaptı. Bu doğrultuda Game Pass'in kullanıcılar için harika bir hizmet olduğunu ancak oyun endüstrisi için aynı şeyin geçerli olmadığını belirtti.
 
Fries ek olarak şunları söyledi: "Game Pass hizmeti beni korkutuyor. Çünkü müzik sektörü için oluşturulan Spotify uygulaması ile benzerlik gösteriyor. Spotify çıktığında müzik sektörünü mahvetti. Müzik işinin yıllık gelirini kelimenin tam anlamıyla yarı yarıya azalttı. Bu durum insanların artık şarkı satın almamasına neden oldu.
 
Kullanıcılar, iPhone'da artık şarkı satın almıyor. Çünkü neden alasın ki? Hepsi abonelik hizmeti Spotify uygulamasında mevcut. Hatta Apple, artık şarkıları kimse satın almadığı için parça  satın alımını durduracaklarını bildirdi.
 
Oyun sektöründe de aynı sistemi oluşturma konusunda gerçekten dikkatli olmalıyız. Bu pazarlar insanların düşündüğünden daha kırılgan. 80'lerin başında oyun endüstrisinin kendi kendini yok ettiğini gördüm. Game Pass beni bu yüzden tedirgin ediyor. Bir kullanıcı veya oyuncu olarak bu hizmeti seviyorum. Bir dinleyen olarak Spotify uygulamasını da seviyorum. İstediğim tüm şarkılara sahibim. Bir müşteri olarak bu çok iyi bir durum. Ancak sektör için aynısını söyleyemem."