Stalker 2'nin Geliştirmesine Devam Edildiği Bildirildi

Mehmet Tandoğan

 
 
Geçtiğimiz Mart ayında geliştirici GSC Game World, Ukrayna'da devam eden savaş nedeniyle nişancı aksiyon oyunu Stalker 2'nin geliştirmesinin askıya alındığını duyurmuştu. Mart ayının sonlarına gelindiğinde ekibin bir kısmının Kiev'den Prag'a taşındığı bildirilmişti. Şimdi ise geldiğimiz noktada askıya alınan oyunun geliştirmesine devam edildiği belirtildi.
 
Oyunun geliştirmesine devam edildiği haberi resmi Discord hesabı üzerinden geldi ve bu gelişme Polonya temelli site GRYOnline tarafından tespit edildi. Discord kanalı üzerinde geliştirmenin devam edilip edilmediğini soran bir hayrana, geliştirici ekipten biri "devam ediyor” yanıtını verdi.
 
Stalker 2, resmi olarak Aralık ayında piyasaya sürülecekti. Ancak Ukrayna'da meydana gelen savaş nedeniyle geliştirme süreci askıya alındı. GSC Game World, Mart ayı başlarında YouTube kanalında Stalker 2'nin gelişiminin durduğunu onayladı. Bunun yanı sıra bu yılın başlarında Stalker 2'nin resmi web sitesi, Rus hükümetinin talebi üzerine Rusya'da engellendi.